5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Çukurcalılar çifte bayram yaşadı

ÇUKURCALI ÇOCUKLAR ÇİFTE BAYRAM YAŞADI

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesinde dün gece düzenlenen konserde aileleri ile birlikte çifte bayram yaşayan çocuklar, kol kola girerek geç saatlere kadar halay çekti.

Hakkari Umut Sanat Organizasyonu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında getirdiği sanatçılar Gülcan ve Sosyete Şeho, Hakkari il merkezi ile Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinden sonra Irak sınır noktasında bulunan Çukurca ilçesinde gece yarısı bir konser verdi. Adı bölgedeki olaylarla sık sık anılan Çukurca ilçesinde yaşayan vatandaşlar, gece yarılarına kadar verilen konserlerin dinlendiğini, bu durumun halkın ne kadar huzurlu ve güvenli olduğunu gözler önüne serdiğini belirterek, basında çıkan ve ilçede olmuş gibi gösterilen haberlere itibar edilmemesini istedi.

 

İLÇE SAKİNLERİ ÇİFTE BAYRAM YAŞADI

Dün kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde eğlenen sınırdaki çocuklar, konserle ikinci bayram sevincini yaşadı. Akşam saatlerinde Şehit Gazi Bilal Soybilğinç (YİBO) bahçesinde verilen konsere ilçe sakinleri çocukları ile birlikte katıldı. Sanatçı Gülcan ve Şeho birbirinden güzel şarkılarla Çukurcalıları coşturdu. Bir taraftan şarkılara eşlik edip diğer taraftan halay çeken vatandaşlar saatlerce eğlendi.

 

10 YAŞINDAKİ RABİA, "MERHABA BARIŞ" TÜRKÜSÜ İLE SINIRI İNLETTİ

Diyarbakırlı ünlü sanatçı Sosyete Şeho'nun 10 yaşındaki kızı Rabia Kayıhan da yöresel kıyafetleri ile sahne alarak söz ve müziği babasına ait, "Merhaba Barış" türküsünü seslendirip sınırda birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gece yarısı güzel sesiyle adeta sınır boylarını inleten küçük Rabia, ilçe sakinlerinden tam not aldı. Rabia, dakikalarca alkış yağmuruna tutuldu.

 

7 YAŞINDAKİ ÇUKURCALI ÇOCUK SANATÇIYA ÖZENDİ

Yaklaşık bir yıl önce yine Çukurca ilçesinde bir konser veren ünlü sanatçı Sosyete Şeho'nun şarkıları ile coşan ve kendisini hiç unutmayan Çukurcalı 7 yaşlarındaki Halit Bayrak isimli bir çocuk da aynı kıyafetleri giydiği sanatçıyla birlikte sahneye çıktı. Sanatçının yaptığı hareketlerin aynısını sahnede uygulayan küçük Halit, seyircilerden büyük alkış aldı.

Hakkari Umut Sanat Organizasyonu yetkilileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında valilik ve kaymakamlıkların katkılarıyla İstanbul'dan Hakkari'ye getirtilen tanınmış sanatçıların yanı sıra müzik öğretmenlerinden oluşan orkestra ekibi ile il ve ilçelere bir çıkarma yaptıklarını belirtti.

ÇUKURCALI ÇOCUKLAR ÇİFTE BAYRAM YAŞADI
ÇUKURCALI ÇOCUKLAR ÇİFTE BAYRAM YAŞADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 12:54:03
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 14:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?