5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Çukurca'nın örnek başkanı

ÇUKURCA'DA ÖRNEK BİR BELEDİYE BAŞKANI

Hakkari'nin Çukurca İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kanar, borçlu bir belediye devir almalarına rağmen ödenmeyen memur ve işçi maaşlarını kira gelirleriyle kapatmayı başardıklarını belirtti.

29 Mart yerel seçimlerinde 8 bin 500 nüfuslu ilçede büyük bir farkla Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP)Çukurca İlçe Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kanar, önceki Ak Parti Belediye Başkanı döneminde kalan memur ve işçi alacaklarının tamamını öz kaynakları ile ödediklerini belirtti. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Başkan Mehmet Kanar, "Belediyeyi devir aldığımızda muhasebeden gelir gider borç durumunu aldım. Belediye küçük olduğu halde kamu borçları dahil 2 milyon 159 bin TL borç vardı. Bunların içinde 200 bin TL çalışanların geçmiş alacakları ve 80 bin liraya yakın piyasaya borcu da bulunmakta idi. Belediye dükkanlarında kalan esnaflarımızla bir araya gelerek kiralarını ödeyerek bizlere yardımcı olmasını istedik. Bizleri kırmayan esnaflar kiralarını ödeyerek bizlere büyük bir destek verdiler. Bir iki ay içersinde 100 bin TL yakın bir tahsilat yaptık. Bir de yaz dönemine denk geldiği için paramız arttı. Bu parayla memur ve işçilerimizin içerde kalan alacaklarını tamamen ödedim. Şu anda memur ve işçilerimizin bizde alacakları yok. Ak Partili Belediye Başkanı döneminde kalan borçları da ödedik şimdiki aylık haricinde bir borcumuz da bulunmuyor. Tabi ki kamu dışında borcumuz mevcuttur" dedi.

Belediyenin memur ve işçileri ise, bütün alacaklarının ödendiğini, Başkan Kanar'ın Türkiye genelinde örnek bir başkan olduğunu belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 16:37:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 16:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?