2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Çukurca'ya hastane müjdesi!

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek, Devlet Hastanesi olmayan tek ilçe olan Çukurca'ya yeni bir hastane yapacakları müjdesini verdi.

Çukurca ilçesini ziyaret eden Özbek, İlçe Belediye Başkanı M. Yaşar Turan ile Kaymakam Abdullah Çiftçi'ye nezaket ziyaretinde bulundu. Yapacakları hizmetler ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Özbek, Devlet Hastanesi olmayan tek ilçenin Çukurca olduğunu belirterek, ilçeye en kısa sürede 30 yataklı bir devlet hastanesi yapılacağını, bahar aylarında inşaata başlanacağını belirtti.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı terörden doğan zararlara da değinin Abdulmutalip Özbek, "Terörden zarar gören vatandaşlarımızın terörden doğan zararlarının ödenmesi için Hakkari Valisi Muammer Türker ile birlikte Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a durumu bizzat dile getirdik, Başbakanımız bizzat bu konunun üstünde hassasiyetle durduğunu belirtti. Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için büyük çaba gösterilmektedir. Terörden doğan zararların karşılanması için şuana kadar Hakkari'ye toplam 180 milyon TL aktarılmıştır. Ödemeler bu yıl da peyda beye devam edilecektir. Ayrıca Çukurca'nın Üzümlü köyü ve Derecik beldesi sınır kapıları resmi olarak açılacaktır. Sınır güvenliği valiliklerin denetiminde olduğu için bu yıl için de valimiz ve askeri komutanlarımızla yaptığımız görüşmeler gayet olumlu geçmiştir. Önümüzdeki aylarda inşallah sınır kapılarımızda serbest pazar oluşacak ve aynı zamanda iki ülke arasında bulunan akrabalık ilişkilerde daha iyi bir şekilde pekiştirilecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 11:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?