2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Cumhuriyet Lisesi'nde mezuniyet günü

Hakkari Cumhuriyet Lisesi tarafından düzenlenen mezuniyet gününde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu bir konser verdi.


Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda akşam saatlerinde düzenlenen mezuniyet günü ve konser programına, Vali Muammer Türker, Vali Yardımcısı Abdullah Açgun, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Dr. Cumhur Koca ile çok sayıda davetli katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardında bir konuşma yapan Cumhuriyet Lisesi Müdürü Kazım Gür, 250 öğrencilerini 4 yıl boyunca yaşama hazırlayıp mezun etmenin mutluluğunu ve diğer yandan evlatlarını kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını belirterek bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'na teşekkür etti.


Mezun olan öğrenciler sahnede okulun ismini taşıyan bayrağı diğer arkadaşlarına teslim etmesinin ardından Vali Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Okulun Aile Birliği Başkanı Fatma Özbek ve beraberindekiler okul birincilerine kendi eleriyle diplomalarını verdiler. Daha sonra Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu bir birinden güzel şarkılar seslendirdiler.


Konserin ardından sahneye çıkan Vali Muammer Türker, konser veren ekibi daha önce kendilerinin davet etmek istediklerini, ancak lisenin kendilerinden önce davrandığını belirtti. Türker, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nu Hakkari'den görmekten dolayı tüm vatandaşlarımız adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada gençlerin coşkusunu görmenin mutluluğu içindeyiz" dedi.


Vali Türker daha sonra Koro Şefi Dr. Cumhur Koca'ya Hakkari'yi unutmamak için bir plaket verdi. Tören, halk oyunları gösterisi, zeybek oyunu ve öğrencilerin şiir okumasıyla son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?