3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Cumhuriyet yazarına suç duyurusu

Hakkari'de bir vatandaş, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Faraş hakkında, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalarla yöre halkının onurunu kırıp rencide ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Engin Özdemir isimli vatandaş, 27.03.2008 tarihinde Kanal D televizyonunda yayınlanan 32. gün adlı tartışma programına konuk olarak katılan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Faraş'ın, programda bulunan konuklarla tartıştığı sırada elinde hiçbir delil bulunmamasına rağmen Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlar hakkında asılsız suçlamalarda bulunduğunu savundu.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Engin Özdemir, dilekçesinde, "Yazar Faraş elinde delil ve kanıt olmamasına rağmen tamamıyla asılsız suçlamalarda bulunmuştur. Şahsım ve Güneydoğu'da yaşayan bir vatandaş olarak kendimi rahatsız ve suçlanmış hissediyorum. Sayın Mehmet Faraş konuklarla tartışırken ülkemizin güneydoğusunda hemen her evde A-4 ve C-4 patlayıcı bulunduğunu iddia etmiştir. Hatta kesin bir ifadeyle 'Vardır' deyip bu patlayıcıların bir kısmının da El Kaide terör örgütünün elinde olduğunu belirterek bizleri resmen bir terör örgütü ile aynı kefeye koymuştur. Bu suçlamanın bizim toplumda potansiyel terörist ve evinde her an patlayıcı bulunan kişiler olarak görülmemize yol açacağını ve önyargılara sebep olacağını düşünüyorum. Bu açıklama kendimizi huzursuz hissetmemize sebep olmuştur. Toplumumuzun bana önyargılı davranmasına sebep olan bu suçlamaları siz yüce makama delil ve kanıtlarıyla takdim ediyor ve bunun kamuoyuna sunulmasını istiyorum. Toplumda özellikle dostlarımın karşısında zedelenen güvenim ve vatandaşlık şerefimin siz yüce makam tarafından savunulmasını ve gereğinin yapılmasını istiyorum" ifadelerine yer verdi.

 

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 18:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?