4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çürüyen kitaplar toplandı

Hakkari'de bir süre önce yeni yapılan Atatürk Kültür Merkezi'ne taşınan İl Halk Kütüphanesi'ne ait eski binanın çatısında çürümeye terk edilen değişik türlerde onlarca kaynak ve ders kitabı ile dosyaların görevliler tarafından toplatıldığı belirtildi.

İHA'nın yaptığı 'Eski kütüphane binasında kitap ve dosyalar çürümeye terk edildi' başlıklı haber üzerine Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi yetkilileri hemen harekete geçerek aynı gün içerisinde eski binanın çatı bölümünde bırakılan kitap ve dosyaları toplattırarak kiraladıkları kamyonet ile yeni kurum binasına taşıdıkları belirtildi.

Basında yer alan haber üzerine Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Emin Özatak ile Kütüphane Müdür Vekili Gülsen Parlak imzası ile yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, "01.07.2008 tarihinde İhlas Haber Ajansı'nın İl Halk Kütüphane Müdürlüğü'nün eski binasında "Kitaplar Çürütülüyor " başlığı altında yayınlanan haberle ilgili olarak aşağıda gerekli açıklama yapılmıştır. Eski kütüphane binasının çatı kısmında kayıt ve kullanım dışı güncelliğini kayıp etmiş bir kısım yayın ve gazeteler ile bir miktar eski klasörler kullanma özelliğini yitirmiş okuyucular tarafında bırakılan kullanıma elverişli olmayan yayın ve dokümanlar depoda yer kalmaması nedeniyle çatı kısmına alınmıştır. Binanın depremde zarar görmesi dolayısıyla tahliyesi sunucunda söz konusu bina Defterdarlığa devredilmiştir. Kütüphanenin taşınmasının kış mevsimine denk gelmesi ve yeni kütüphanede yerleşim nedeniyle işlerin yoğun olması dolayısıyla söz konusu malzeme çatı katında kalmış, çatının sökülmesi ardından söz konusu malzeme yeni kütüphane binasına taşınmıştır. İl Halk Kütüphanesi'nde ortalama günde 400 kişi yararlanmakta olup haftanın 6 günü hizmet vermektedir. İnternet Bilgi Erişim Merkezi ve Gezici Kütüphanesi ile okuyucu hizmetine sunulan bilgi ve dokümantasyonlar özenle korunmakta ve en üst seviyede yararlanılmaktadır" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 19:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?