2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

ÇYYD öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, 2003 yılında Olgunlar Köyü’nde meydana gelen sel ve heyelan felaketinde zarar gören ilköğretim okulunu ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak amacıyla 28 kişiden oluşan dernek üyesiyle birlikte Hakkari’ye gelen ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, eğitime destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Bugün sabah saatlerinde Vali Erdoğan Gürbüz ile Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut ile birlikte 2003 yılında meydana gelen sel ve heyelan felaketinde zarar görerek onarımını üstlendiği Olgunlar Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Prof. Dr. Türkan Saylan, 50 öğrenciye kırtasiye malzemesi yardımında bulundu. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Saylan, öğrencilere ’Okuyun’ nasihatinde bulundu. Yaşanan felaketten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Saylan, zarar gören ilköğretim okulunun onarımının sağlanarak herkesin çağdaş yaşamdan eşit şekilde yararlanmasını istediğini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut ise eğitime büyük önem veren ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Hakkari’de binlerce öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımında bulunduğunu belirterek, birçok ilköğretim okulunu ise onarımdan geçirdiğini söyledi. Yaşanan sel ve heyelan felaketinde zarar gören Olgunlar ile Üzümcü Köyü ilköğretim okullarının yeniden onarılması için Saylan’ın kendilerine 35 milyar lira para yardımında bulunduğunu anlatan Turgut, "Türkan Saylan, okulların onarımlarını üstlenerek bize 35 milyar lira para gönderdi. Gönderilen parayla kısa zamanda okullarımızı yeniden onararak eğitim ve öğretime açtık. Şimdi ise bir dizi incelemelerde bulunan Saylan, köydeki ilköğretim okullarında okuyan öğrenciye dağıtılmak üzere 6 koli kırtasiye yardımı getirdi. Bu yardımın ilkini Olgunlar Köyü İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrencileri bizzat kendisi dağıttı. Geriye kalanını ise müdürlüğümüz vasıtasıyla köy okullarındaki öğrencilerimize ulaştıracağız" dedi.

HAKKARİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 10:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?