2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Dağgöl'ünde kaya tehdidi

Hakkari Dağgöl Mahallesi sakinleri kaya tehdidi altında olduklarını belirterek bir kaza yaşanmaması için tedbir alınmasını istediler.

Dağgöl Mahallesi Kalealtı semtinde bulunan yaklaşık 500 hane halkı, evlerinin üzerinde bulunan 120 metre yükseklikteki kayaların tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Büyük kaya parçalarının her an yerinde çıkabileceğini belirten mahalle sakinleri, deprem, yağışlar ve soğuk sıcak gibi ısı farklılıklarının taşlarda çatlamalara sebep olduğunu belirtiyorlar. Geçen yıl evinin önünde oturan Seyit Abdullah Demir'in isimli vatandaşın, üzerine kaya düşmesi sonucu ağır yaralandığını anlatan mahalle sakinleri, şimdilerde ise onlarca kaya parçasının düşebileceği korkusu içersinde olduklarını ifade ettiler.

Şaban Çelik, Halil Işık ve Emin Demir isimli mahalle sakinleri, evlerin kayaların kayanın altında bulunduğunu, bütün mahalle sakinlerinin ulaşımlarını kayaların altında sağladığını anlatarak yüksekten düşebilecek taşların evlere ve yolda geçenlere zarar verdiğini belirttiler.

Mahalle sakinleri, "Bu kayaların inmesi halinde evler zarar görebileceği gibi orada geçenlerin de kurtulma imkanı yoktur. Biz evlerimizde korku içinde yaşıyoruz. Yetkililerden isteğimiz yerinden çıkmış kayaları acilen indirmeleridir. Geçen yıl da gazeteciler gelip durumumuzu yerinde görüp haber yaptılar ama ilgilenen olmadı" şeklinde konuştular.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?