4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dağlıca'nın dünya ile irtibatı kesildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca köyünün, gerçekleştirilen hain saldırıda köprünün teröristler tarafından bombalanarak havaya uçurulmasından sonra dünya ile irtibatının kesildiği belirtildi.


Köylerinin yol, su, elektrik, telefon, eğitim ve sağlık konularında büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Dağlıca Muhtarı Emin Terkoğlu, saldırı sonrasında yıkılan köprü ile birlikte köylülerden haber alamadıklarını söyledi. PKK terör örgütü tarafından köy girişinde bulunan köprünün ikinci defa bombalandığını belirten Muhtar Terkoğlu, köye -ulaşımı sağlayan tek köprünün yıkılması ile birlikte giriş çıkışların yapılmadığını dile getirdi. Muhtar Terkoğlu, "Köyümüze yapılan saldırıda 12 askerimiz şehit oldu.


Şehit ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Saldırıda köy ile ilçenin irtibatını sağlayan köprü bombalandı ve sonrasında yola döşenen mayın patladı. Köyümüzün yolu Cumhuriyet tarihinden itibaren asfaltlanmamıştır. Yolumuz asfalt olsaydı mayın patlamazdı. En büyük sorunumuz yoldur. Yol olmayınca bütün hizmetlerimiz aksamaktadır. Eğer yolumuz asfaltlanmış olsaydı bu mayınlı saldırı olmayacaktı. Muhtar olduktan sonra defalarca asfalt yapılması için dilekçe verdim ama ilgilenen olmadı. Bu yolda sık sık mayın patlaması yaşanıyor. En son mayın patlamasında 17 vatandaşımız yaralandı" dedi.


Köprünün bombalanmasının ardından köylülerin dünya ile irtibatlarının kesildiğini söyleyen muhtar, telefon olmadığı için saldırı sonrasında vatandaşlardan haber alamadıklarını belirterek, "Köprünün bombalanmasının ardından köy ile irtibatımız kesilmiştir. Köprü yıkık olduğu için araçlar gidemiyor. Bu olay sonrasında köyde olup bitenlerden haber alamıyoruz. Bu köprü 1995 yılında yine PKK'lılar tarafından aynı şekilde bombalanmıştı" şeklinde konuştu.


Irak sınırında bulunan ve 8 mahalleden oluşan bin nüfuslu Dağlıca köyü ile Oramar bölgesindeki 6 köy Yüksekova ilçesinden 51 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İlçe merkezinden 20. kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı Jandarma Karakol mevkiine kadar asfalt olan yolun 31 kilometresinin ise stabilize ve mayın döşemeye uygun olduğu belirtiliyor. Teröristlerin grup köy yolu üzerinde bulunan köprüyü bombalamasıyla birlikte Oramar bölgesine ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 13:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?