4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dar gelirlilere yılbaşı eğlencesi

Hakkari Gençlik Sanat Tiyatrosu, maddi imkansızlıklardan dolayı yeni yılı kutlayamayan dar gelirli ailelere yönelik bir eğlence programı düzenledi. Yer sıkıntısı nedeniyle kaloriferlerin yanmadığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sinema salonunda soğuk bir ortamda gerçekleştirilen programda vatandaşlar üşümemek için üstlerine giydikleri palto ile başlarındaki bere ve boyunlarındaki atkılarla katılmaları dikkat çekti.

Dün akşam saatlerinde sinema salonunda yapılan programa Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Baro Başkan Vekili Av. Zeydin Kaya ile çok sayıda genç ve aileleri katıldı. Gençlik Sanat Tiyatrosu ekibi, 4 bölümden oluşan bir skeç gösterisinde bulundu. Türkiye ile ABD askeri ilişkilerinin de anlatıldığı skeçlerde yapılan bir birinden güzel espriler vatandaşları kahkahalara boğdu. Yapılan skeç gösterilerinin ardından Hakkari'ye davetli olarak gelen Van Özel Yetenekler Derneği Başkanı Alahattin Bor, birbirinden güzel ilizyon gösterilerinde bulundu. Zaman zaman vatandaşların yüreklerini ağızlarına getiren Bor, yaptığı gösterilerle adeta şov yaptı. Balondan şiş geçirme, insan boynundan kılıç getirme, bezden şemsiye yapma, kaptan güvercin çıkarma ile top çoğaltma ve benzeri bir çok ilizyon gösterisini başarılı bir şekilde gerçekleştiren Bor, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Yapılan bu gösterinin ardından salonun fazla soğuk olması nedeniyle gecede yer alan müzik ve şiir dinletisi ise iptal edilerek programa son verildi.

Program sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Gençlik Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Naim Kazandıoğlu, programa katılan onlarca vatandaşı ve çocuğu kaloriferlerin yanmadığı bu soğuk ortama getirmek istemediklerini, ancak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait yeni hizmet binasında açılan kültür salonunun kendilerine verilmemesi nedeniyle programlarını sinema salonunda yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kültür salonunu alabilmek için 2 gün mücadele ettiklerini ifade eden Kazandıoğlu, "Ancak parasal yönde sıkıntımız olduğu için orayı alamadık. Oranın günlük 600 YTL bir ödeneği var. Bu nedenle bu parayı ödeyemediğimiz için programımızı kaloriferlerin yanmadığı sinema salonunda yapmak zorunda kaldık. Yetkililerin bizleri anlamalarını bekliyoruz. O sadece kurumlar faydalanacaksa o zaman biz ne yapacak nerede faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu programı düzenlememizin amacı, yılbaşında kafeler başta olmak üzere her yerde eğlenceler düzenlendi. Ancak iş sahalarının bulunmadığı ilimizde boşta gezen fakir gençlerimiz bu eğlencelere katılamadılar. Maddi imkansızlıklardan dolayı yeni yılda eğlenemeyen fakir gençlerimize ve ailelerine yönelik böyle bir gece düzenledik. Fakir ve işsiz gençlerimiz gecemize katılarak bir nebzede olsa gülerek eğlenmenin keyfini çıkardılar. Zenginler kafelerdeki sıcak ortamda yılbaşını geçirirken, bu gençlerimiz ise bir gün sonra soğuk ortamda yeni yıla girmenin mutluluğunu yaşadı. Salonun soğuk olmasından dolayı gecede yer alan müzik ve şiir dinletimizi ise iptal ederek programımıza son vermek zorunda kaldık. Bundan dolayı da vatandaşlarımızdan özür diliyoruz" dedi.

Gecede ilizyon gösterilerinde bulunan Van Özel Yetenekler Derneği Başkanı Alahattin Bor ise, Hakkari'nin sosyal ve kültürel faaliyetlere çok ihtiyacı olduğunu belirtti. Kendisinin de Hakkarili olduğunu ifade eden Bor, kendisine malzeme yardımı yapılması halinde ilin en ücra köşelerde bulunan okullar başta olmak üzere bütün faaliyetlerde gösterilerde bulunabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 15:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?