4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Değirmen köprüsü 10 yıldır hizmete girmedi

Hakkari'de 3 mahalleyi birbirini bağlayacak olan Dağgöl Mahallesi Katremas Deresi üzerindeki Değirmen Köprüsü'nün, 10 yıldır yapılmasına rağmen halen hizmete sokulmaması tepkilere neden oldu.


Hakkari Belediyesi, köprünün her iki ayağına dolgu yapılarak bu yıl hizmete sokulacağı belirtilmişti. Ancak köprünün bu yıl da hizmete geçirilmemesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. 10 metre yüksekliğinde ve 23 metre uzunluğundaki köprünün halen hizmete açılmamasına bir anlam veremeyen mahalle sakinleri, kış aylarında ev ihtiyaçlarını ilkel yöntemlerle hastalarını ise kızaklarla hastaneye ulaştırdıklarını belirttiler. Dağgöl, Bağlar ve Merzan mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprünün hizmete sokulması durumunda ise mahalle sakinlerinin ulaşım sıkıntısından tamamen kurtulabilecekleri bildirildi.


Köprü yapımı için arsalarını kamu yararına hibe eden bazı mahalle sakinleri ise, belediyenin köprüyü zamanında yapmadığını, çalışmaların arsanın görünümünü bozduğunu belirterek, ilgililer hakkında dava açmaya hazırlandıklarını söylediler.


Bağlar Mahallesi sakinlerinden Mecit Özdemir, ulaşımlarını Katremas Deresi üzerine elektrik direği ile yaptıkları ilkel köprü yardımıyla sağladıklarını ifade etti. Özdemir, "Bir süreden beridir beton köprü yapılmasına rağmen enkaz halinde bekliyor. Bizler ise tahtadan yapılmış köprüyle ulaşımımızı sağlıyoruz. Mahallemizde yol var, ancak kış aylarında geçit vermiyor. Katremas Deresi üzerinde yapılacak olan köprü bizi bu sıkıntıdan kurtaracaktır. Belediye bu yıl yaz aylarında da ilkel köprüyü yıkarak, beton köprünün biran önce hizmete sokacaklarını belirtmişlerdir. Ancak sözü edilen köprüde en ufak bir çalışma göze çarpmamaktadır" dedi.


Belediyle Başkan Vekili İsmail Akboğa ise, köprünün her iki ayağına dolgu yapıp hizmete açılması için hazır hale getirdiklerini belirtti. Karşı tarafındaki arsa sahiplerinin sorun çıkartması üzerine köprüyü hizmete açamadıklarını, ilgililerin ikna edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 16:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?