2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Deprem hasarlısı ev çöktü

Hakkari'de aşırı yağışlardan dolayı toprak evin tavanının bir bölümü çöktü. Olayda şans eseri can kaybı yaşanmazken ev eşyaları ise enkaz altında kaldı.

Bulak Mahallesi'nde bulunan ve bir süre önce meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem sorası Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından az hasarlı raporu verilen Habip Bor'a ait toprak evin bir bölümü, etkisini sürdüren karla karışık yağmura daha fazla dayanamayarak akşam saatlerinde büyük bir gürültü ile çöktü. Olayda ölen ve yaralanan olmazken ev eşyaları büyük zarar gördü.

Habi Bor, değişik tarihlerde meydana gelen depremlerden dolayı evinin hasar gördüğünü belirtti. Evinde inceleme yapan ekibin ise o tarihlerde az hasarlı rapor verdiğini anlatarak "İşsiz olup 3 nüfusum bulunmaktadır. Depremde evimin her tarafında büyük çatlamalar oluştu. Bayındırlık İl Müdürlüğü ekipleri evimize gelerek toprak evime az hasarlı raporu verdiler. Ben ise bir gün evin üzerimize çökebileceğini kendilerine söyledim. Son günlerde etkili olan karla karışık yağmura daha fazla dayanmayan evin tavanının bir bölümü akşam saatlerinde büyük bir gürültü ile çöktü. Çocuklarımı alarak dışarı çıktım. Şans eseri yaralanan olmadı. Ancak yıkılan kısmın bölümünde olmamız halinde şuanda hayatta olmayabilirdik. Şimdi evimiz yok ve 3 kişi olarak artık dışarıda kaldık, Yetkililerin bize sahip çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 15:45:52
Güncelleme :18 Nisan 2009 Cumartesi 15:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?