3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Deprem TIR’ı Hakkari’de

AKUT Derneği'nin yurt genelinde başlattığı ‘İletişim hayattır, geleceğimizi birlikte kurtaralım’ projesi kapsamında yola çıkan ‘Deprem TIR’ı Hakkari’ye geldi.

Türkiye’de bugüne kadar yaşanan depremler, depremlerde hayatını kaybeden insanların dramı Hakkari’deki vatandaşlara da anlatıldı.

AKUT Halkla İlişkiler direktörü Melih Çardak, toplumu bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdüklerini belirterek, “İletişim HayatTIR’ projesi ile ülke çapında deprem konusunda bilinçlenme seferberliğini başlattık. Bu TIR 130 gün boyunca 81 ilde insanlara afetlerle ilgili bilgi verecek. Bu eğitim, her meslek ve her yaş grubuna hitap edecek şekilde hazırlandı” dedi.

AKUT’un Vodafone’un sponsorluğunda gerçekleştirdiği ‘İletişim hayattır, geleceğimizi birlikte kurtaralım’ projesi kapsamında yola çıkan Deprem TIR’nın 23'üncü durağı Hakkari oldu. Konak Caddesi’ne park eden Deprem TIR’ın önüne konulan sandalyelerde oturan çocuklara, ekrandan doğal afetler, Türkiye’de bugüne kadar yaşanan depremler, depremlerde hayatını kaybeden insanların dramı izletildi. Deprem TIR’nı Vali yardımcısı Abdullah Uçgun ve Belediye Başkan Vekili Cemil Akış da ziyaret etti. Araçta bulunan resim sergisini gezen yetkililer, konu ile ilgili olarak AKUT yetkililerinden bilgi aldı. Gündüz saatlerinde öğrencilere ve vatandaşlara yüzlerce deprem el kitapçığı dağıtan 16 kişilik AKUT ekibi , akşam saatlerinde de TIR'ın önünde toplanan öğrenci ve vatandaşlara depremi oynadıkları tiyatro ile anlattı.

Belediye Başkan Vekili Cemil Akış, Türkiye'nin 81 ilinde deprem eğitimi ile ilgili eğitim veren AKUT ekibinin Hakkari'ye gelişini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek “Buraya gelip vatandaşlarımızı deprem ile ilgili bilgilendirdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

AKUT’un bugüne kadar yüzlerce insanın hayatını kurtardığına dikkat çeken AKUT Halkla İlişkiler Direktörü Melih Çardak, “Toplum bilinçlendirme çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. ‘İletişim HayatTIR’ projesi ile ülke çapında deprem konusunda bilinçlenme seferberliğini başlatmış bulunmaktayız. Bu TIR 130 gün boyunca 81 ilde insanlara afetlerle ilgili bilgi verecek. Bu eğitim, her meslek ve her yaş grubuna hitap edecek şekilde hazırlandı. Sadece teori ile değil, TIR’ın içinde bulunan resim sergisi ile, tiyatro oyunları ile ve ünlü sanatçıların gönüllü olarak katıldığı bilgilendirme klipleriyle halkımızı deprem konusunda bilinçlendiriyoruz. 81 ili kapsayan ve 28 Ekim 2008 tarihinde İstanbul Bakırköy'de son bulacak olan proje kapsamında en az 2 milyon insanı başta deprem olmak üzere afetler konusunda bilgilendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 14:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?