27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Depremzede aile geceyi dışarda geçiriyor

Hakkari Yeni Mahalle’de yaşayan ve bir süre önce yaşanan depremde evleri zarar gören 5 nüfuslu İnce ailesi, geceyi dışarıda geçiriyor.

Köy korucusu olan Adil İnce, 4. çocuğuna hamile olan Güllü İnce ve çocuklarının, yılan ve köpek korkusundan dolayı geceleri yatamadıklarını anlatarak, müracaat etmesine rağmen kendisine yardım elinin uzatılmadığını iddia etti.

Yaklaşık 3 ay önce meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremde toprak evlerinin hasar gördüğünü, direklerin çocukların üzerine düşme tehlikesi yüzünden evinin tavanını tamamen kaldırdığını anlatan Adil İnce, evinin onarımını maddi imkansızlık yüzünden yapamadığını anlattı. Dışarıda yatmak zorunda kaldıkları için üşüyen eşi ve çocuklarının yılan ve köpeklerden korktuğunu, psikolojilerinin bozulduğunu belirten Adil İnce, 6 aylık hamile olan anne Güllü İnce’nin, korkudan çocuğunu düşürmekten endişelendiğini söyledi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ise, yapılan tüm müracaatları dikkate aldıklarını belirterek, kimseyi aç ve açıkta bırakmamak için çaba harcadıklarını söyledi. Meydana gelen depremin ardında 45 kişilik teknik elemanın mahalleleri tek tek dolaşarak evleri hasar gören aileleri tespit ettiğini ifade eden Vali Gürbüz, bilirkişi raporu doğrultusunda hiçkimseyi mağdur etmediklerini, İnce ailesinin yaptığı müracaatı ise değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 03:15:47
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 14:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?