27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Depremzedeye aylık 100 YTL kira yardımı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın, 25 Ocak 2005 tarihinde Hakkari'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören ve oturulamaz raporu verilen ailelere kira yardımında bulunduğu belirtildi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Bayındırlık ve İskan Müdürü Erkan Ömeroğlu, teknik elemanlarınca yapılan hasar tespit çalışmaları doğrultusunda evleri ağır hasar gören ve oturulamaz raporu verilen ailelere Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından kira yardımı yapıldığını söyledi.

Ömeroğlu, "5.5 büyüklüğündeki depremde evleri 1. derecede zarar gören ailelere bakanlığımız tarafından 3 aylığına kira yardımında bulunuldu. Bakanlığımız tarafından müdürlüğümüze gönderilen kira bedellerini ailelere ödemeye başladık. Evleri ağır hasar gören ve oturulamaz raporu verilen yaklaşık 400 aile vardı.

Bu ailelerden 276'sı oturdukları evdeki kira bedellerinin ödenmesi için bize müracaatta bulundu. Şu ana kadar 276 aileye her ay 100 YTL olmak üzere toplam 3 aylık için 300 YTL kira bedeli ödedik. Bu konuda vatandaşların müdürlüğümüze müracaatı sürüyor. Evleri 1. derecede hasar görerek müracaatta bulunmayan aileler müdürlüğümüze gelerek başvuru da bulunsunlar. Evleri birinci derecede hasarlı vatandaşlarımızın beraberlerinde kirada oturduklarına dair bir dilekçe ve kira kontratı ile bize müracaatta bulunabilirler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 15:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?