5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Dere yatağında hummalı çalışma

BELEDİYE EKİPLERİ DERE YATAĞINDAN 8 TON ÇÖP ÇIKARTTI

Hakkari Belediye Başkanlığı Çevre ve Temizlik Müdürlüğü ekipleri Dağgöl mahallesindeki dere yatağında 8 ton çöp çıkartarak kamyonlarla il dışına çıkarttı.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte geceli gündüzlü hummalı bir çalışma içersine giren belediye ekipleri adeta çöp temizleme seferberliği başlattı. Değişik mahallelerin ardında Dağgöl mahallesi çevresi ile Sekav deresi kenarında da temizlik çalışmaları başlatan belediye ekipleri dere yatağında bir gün içinde iş makinelerinin de yardımıyla yaklaşık 8 ton çöp çıkartarak kamyonlarla şehir dışına çıkarttığı belirtildi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanlığı Çevre ve Temizlik Müdürlüğü Naif Yaşar, 8 çöp aracı ve 52 işçi ile çöp temizleme seferberliği başlattıklarını belirtti. Güzel bir Hakkari için şehrin 15 değişik mahallesine kademeli bir şekilde girerek, mahalle araları ve dere yataklarında biriken çöpleri toplayıp iş makinelerinin yardımıyla kaldırdıklarını anlatan Yaşar, bunu yaparken de halktan da destek aldıklarını söyledi. Yaşar,"Dağgöl mahallesi Sekav dere yatağı adete bir çöp merkezi gibi idi. Mahalle kenarındaki çöpleri temizledikten sonra dere yatağına indik. Burada iş makineleri ve işçilerimizin yardımıyla bir günlük bir çalışma sonucunda Sekav dere yatağında yaklaşık 8 ton çöp çıkarttık. Çalışma yaparken halkın desteğini de yanımıza alıyoruz. Dere yatağındaki çöpleri temizlerken Belediye Başkanı Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ve belediye encümenleri de yanımız ile mahalle sakinleri de yanımızda yer aldı. Temiz bir Hakkari için el ele verdik . İnşallah halkımızın desteği ile şehrin çöplerden arındırılmış güzel bir hale getireceğiz. Mahalle sakinlerinden isteğimiz ise dere yataklarına çöp atmamasıdır. Bu duyarlılığı onlardan bekliyoruz" dedi.

Mahalle sakinleri ise, bu çöp temizleme seferberliği yapan belediye ekiplerine teşekkür ettiler .

BELEDİYE EKİPLERİ DERE YATAĞINDAN 8 TON ÇÖP ÇIKARTTI
BELEDİYE EKİPLERİ DERE YATAĞINDAN 8 TON ÇÖP ÇIKARTTI
BELEDİYE EKİPLERİ DERE YATAĞINDAN 8 TON ÇÖP ÇIKARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 16:36:04
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 17:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?