4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dere yatakları pislik kaynağı

Hakkari'de son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte etrafa pis kokular saçan dere yataklarının temizlenmemesi vatandaşların tepkisine neden olurken, Belediye Başkanı Kazım Kurt dere yataklarının çöplerden arındırılması için imkanlar dahilinde çalışma başlatacaklarını belirtti. 

Dağgöl, Berçelan, Medrese, Biçer, Pirodan ve Karşıyaka mahallesi sakinleri, derelerden çıkan kokular yüzünden sağlıklarından olacaklarını belirterek Hakkari Valiliği İl Çevre Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırdılar. Dere yataklarında bulunan evlerinden dışarı çıkamadıklarını belirten İbrahim Armut, Sabri Aksaç, Hasan Öztunç isimli vatandaşlar, yetkililerin soruna bir çözüm bulmasını istediler. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Belediye Başkanı Kazım Kurt, vatandaşları rahatsız eden dere yataklarındaki çöplerin temizlenmesi içinde yakında çalışma başlatacaklarını söyledi. Dere ıslah çalışmasının Devlet Su İşleri (DSİ) ye ait olduğunu belirten Kurt, belediye olarak derenin içindeki yığınla çöpü temizlemeye çalışacaklarını ifade etti. Kurt ,"Özelikle evleri dere yatağında bulunan mahalle sakinlerinin çöplerini dere yatağına değil çöp noktalarına atması önemlidir. Çöpler dere yatağına atıldığı için en ufak bir yağışlı havada derenin önü kapanarak yükselen sular evlere zarar veriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte de çevreye pis kokular saçıyor. Şehrin içinde geçmekte olan bu dere yatakları bir çok mahalleden geçip ZAP suyuna dökülmektedir. Zap suyunun üzerinde de bağ ve bahçeler bulunmakta olup bunlarda zarar görüyor. İmkanlarımız dahilinde dere yataklarını çöplerden arındırmaya çalışacağız. Ancak vatandaşında bu konuda bize destek vermesi gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 17:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?