4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dere yatakları temizleniyor

Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri, şehrin değişik mahallelerinde bulunan ve çöplerin atıldığı dere yataklarını iş makinelerinin yardımıyla temizlenmeye başlandı.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gazi, Pehlivan, Kıran, Berçelan ve Dağgöl mahallelerinde bulunan dere yataklarında temizlik çalışması başlattıklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinin çöp noktaları yerine atıklarını dere yataklarına attığını ifade eden Kurt, havaların ısınmasıyla birlikte çevrede kötü kokular yayılmaya başladığını söyledi.

Kurt, "Vatandaşlarımızı rahatsız eden dere yataklarını iş makinelerimizin yardımıyla temizlemeye başladık. Çevreye rasgele atılan çöp atıklarının derelerin önünü kapatmaktadır. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte derenin kenarına toplanan çöpler kokuyor. Evleri dere kenarında bulunan vatandaşlarımız artık kapı ve pencerelerini açamaz bir hale gelmişlerdi. Biz imkanlarımız dahilinde temizlemeye çalışacağız. Vatandaşlardan isteğimiz ise kendi sağlıkları için bir daha bu dere yatakların çöp atmamalarıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 18:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?