4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dere yataklarına temizlik

Hakkari Belediye Başkanlığı, şehrin değişik mahallelerinden geçen ve vatandaş tarafından adeta çöplük gibi kullanılan dere yataklarını temizlemek için çalışma başlattı. 

Sabah saatlerinde Hakkari Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri ilk olarak Hakkari Deresi yatağında inceleme başlattılar. Çarşı merkezinden ve mahalle aralarından geçerek Zap Deresine karışan dere yataklarının insan sağlığını tehdit ettiğini belirten yetkililer, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kayacan Caddesi, Bulak Mahallesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne kadar uzanan 750 metrelik Hakkari Deresi yatağındaki çöpleri temizleyeceklerini ve etrafına duvar öreceklerini ifade ettiler. Yetkililer dere yatağında başlatılacak temizlik çalışmaları ile ilgili basına daha sonra geniş bilgi vereceklerini belirttiler. 

Birçok mahallede bulunan dere yataklarına bilinçsiz şekilde atılan çöpler nedeniyle kötü bir görünüme sebep olduğunu ve çevreye de pis kokular saçtığını anlatan çevre vatandaşlarından Adil Erdoğan ise, dere yataklarında biriken çöplerin temizlemeyle önüne geçiremeyeceğini, üstlerinin kapatılmasından yana olduklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 15:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?