2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Derecik'te İsrail protestosu

Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde düzenlenen bir gösteri ile İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar protesto edildi.

Derecik Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerine aldıkları dev Türk bayrağı ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş esnasında 'Kahrolsun İsrail' ve 'Gazze halkı yalnız değildir' sloganları atan kalabalık, Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü.

Çevre köylerdeki vatandaşların da katıldığı ve yaklaşık 1 saat süren yürüyüş sonunda bir basın açıklaması yapan belde esnaflardan Abdulmumin İrez, İsrail'in Filistinlilere karşı, kadın, çocuk, yaşlı demeden, misket bombaları, tank ve panzerlerle saldırarak katliam yaptığını ve bu durumu şiddetle kınadıklarını belirtti.

İrez "Bütün Müslamanları, Gazze'de Filistinli kardeşlerimize yönelik barbarlığı karşısında Siyonist İsrail'e lanet etmeye ve bu saldırıları durdurmaya davet ediyoruz. İçimizi kanla dolduran bu saldırılar karşısında kayıtsız kalan Arap devletleri ve kukla devletlerine sesleniyoruz. Dün Afganistan'da Irak'ta ve Lübnan işgaline verilmeyen tepki bugün Gazze'nin işgaline yol açtı. " dedi.

Basın açıklamasının ardından hayatını kaybeden Filistinliler için fatiha okuyan kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 19:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUHSİN SEVEN IP: 78.161.245.xxx Tarih : 14.01.2009 20:39:51

S.ALEYKÜM KARDEŞLERİM GERÇEKTEN FİLİSTİNNİN DURUMU İÇLER ACISI.ALLAH YAR VE YARDIMCILRI OLSUN. bu arada hakkari merkezde kur'an kursu bay ve bayanlara yönelik veriliyor.irtibat için laleler_30@hotmail.com tabi Allah rızası için genelde öğrenciler için