4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dereye düşen çocuk defnedildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı köyünde tahta köprüden geçmek isterken düştüğü derede boğularak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Adem Ediş'in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Dereye düştükten kısa bir süre sonra bulunan Adem'in cesedi, nöbetçi savcının talimatıyla Çukurca Merkez Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Küçük çocuğun cenazesi, yapılan otopsinin ardından Emir Şaban Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Çığlı köyü Tepebir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Defin sırasında gözyaşlarına hakim olamayan acılı baba Menderes ve eşi Semiya Ediş, Çukurca Kaymakamı Pevrül Ayhan Akpay, Belediye Başkan Vekili Behçet Ertunç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taner Şahin tarafından teselli edildi. Çocuklarının mezarı başında ağlayan Ediş çifti, başka çocukların suya düşmemesi için köprü yapılması talebinde bulundu. 

Bugün öğle saatlerinde köy içinden geçen Çığlı Deresi üzerindeki tahta köprüden karşıya geçmeye çalışan Adem Ediş, ayağının kayması sonucu dereye düşerek boğulmuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 01:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Mengüç IP: 88.252.37.xxx Tarih : 12.12.2007 22:29:44

Basından tapipettiğime göre Çığlı Köyü bucak konumunda.Böylesine ve köyü ikiye bölen Çığlı deresıne neden adamakılı bir köprü yapılmaz.Bu vatav toprakları, köyleri bukadar sahipsizmi.Nerede ilgili yetkililer.Halkın oyuna talip olurken seçilmek için verilen vaatlerin sahipleri olan Milletvekilleri nerede. Ankaranın ceylan derisi koltuklardan çıkıp bölgelerinin sorunlarına çare aram uğraşı çokmu zahmettir Vekillere.Ülkede boyalı basın gözboyamacılığından ziyade gerçek hizmetler yapılsın.Yolsuz.Köprüsüz Köyler kalmasın.Yeter artık Çığlı Köyüne de BİR KÖPRÜ YAPILSIN