4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dershane ücretleri vekili hareketlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi Ak Parti Hakkari Milletvekili A. Muttalip Özbek, dershane yetkilileri ile görüşerek, fakir ve okuyamayacak durumda olan öğrencilerin dershanelere devam etmeleri için kendilerinden yardımcı olmalarını istedi.


Üniversiteye hazırlanmak isteyen öğrencilerden dershane kaydı için 1-2 bin YTL arasında ücret istenmesi milletvekili Özbek'i harekete geçti.


Hakkari'deki 4 ayrı dershane yetkilileri ile görüşen Milletvekilli A. Muttalip Özbek, dershane yetkililerinin iyi niyet göstermesi sonucu kayıt fiyatlarının düşürüldüğü bildirildi.


İHA muhabirine açıklamada bulunan A. Muttalip Özbek, dershane yetkililerinin iyi niyet göstermeleri sonucu fakir öğrencilerin okuyabilmeleri için fiyatları düşürdüklerini söyledi. Özbek,"Hakkari'de 4 ayrı dershane bulunmaktadır. Yöredeki insanlar fakir olduğu için kayıt ücretlerinin düşürülmesi için dershane yetkilileri ile bir araya geldik.

Büyük bir anlayış gösteren dershane yetkilileri konuya sıcak baktılar. Durumu iyi olmayan fakir çocuklara belli bir standart getirdik. Dershanelerle anlaşarak öğrencilerin okula devam etmeleri için okuyabileceği fiyat belirledik. Anlayış gösteren dershane yetkililerine teşekkür ediyorum. Geleceği eğitimle kurtarmamız ve ilimizdeki eğitim seviyesini yükseltmek için herkese büyük görevler düşmektedir. Zengin insanlarımız fakir öğrencilere sahip çıkmalı ve Borsular vererek onları topluma kazandırmalıdır. Bu yapıldığı taktirde ildeki eğitim düzeyi gün geçtikçe yükselecektir" dedi.


İHA Bürosunu ziyaret eden öğrenci velilerinden Cavit Demirel isimli vatandaş ise, yüksek olan fiyatları düşüren genç milletvekiline teşekkür ettiğini söyledi. Fiyatların alıp başına gittiğini söyleyen Demirer, dershanelerde bir öğrencinin bin 250 YTL'den kayıt olduğunu söyledi. Demirer,"Genç milletvekilimizin dershanelerle görüşmesi ve fiyatları belirli standartlara düşürmesi öğrenci ailelerini sevindirmiştir. Anlayış gösteren dershane yetkilileri ile girişimlerde bulunan milletvekilimizi bütün halkımız adına kutluyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 15:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?