4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dershaneler öğretmenler günü sürprizi

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri ruhsatı olmadığı belirtilen 7 dershaneyi süresiz olarak kapattı.

Şehrin değişik caddelerinde hizmet veren ve belediyenin daha önce uyarmasına rağmen ruhsatlarını yaptırmadığı ifade edilen dershanelere yönelik belediye zabıta ekipleri ani operasyonlar düzenledi. Sabah saatlerinde başlatılan ve 10 görevlinin katıldığı operasyona Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Fahri Berkay başkanlık etti. Baskınlarda, ruhsatı ve bazı eksiklikleri bulunduğu gerekçesi ile Namık Erdoğan Caddesi üzerinde bulunan Eksen Dershanesi ile Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Atak Çaba Dershanesi'nin öğretmen ve öğrencileri dışarı çıktıktan sonra zabıta ekipleri tarafından dershanelerin kapılarına mühürledi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Fahri Berkay, Hakkari'de ruhsatı olmayan dershaneleri belediye encümen kararıyla kapattıklarını belirtti. Berkay,"Dershaneleri daha önce eksikliklerini tamamlamaları ve ruhsatlarını yapmaları konusunda uyarmıştık. Ancak kurallara riayet etmediler. Biz de belediye encümen kararı doğrultusunda süresiz olarak dershaneleri kapatıyoruz. Şimdiye kadar 2 dershaneyi kapattık. Akşama kadar 7 dershane kapatılacaktır.

Atak Çaba Dershanesi Müdürü Suat Akdağ ise ellerinde belgeleri olmasına rağmen belediyenin dershaneleri kapatmaya başladığını belirtti. Akdağ, "Ruhsat için dilekçe vermemize rağmen 30 gün içersinde belediye bizim yazımıza cevap vermedi. Dilekçemize cevap vermedikleri gibi dilekçelerimizin gereksiz olduğuna kanaat getirdiler. Bugün bu gerekçeyle de dershaneyi kapatmaya geldiler. Biz kanuni olarak haklarımızı arayacağız. Yarın sabah saatlerinde eğitim ve öğretim vermek için dershanenin önüne geleceğiz. Eğer dershanemiz yine açılmadıysa derslerimizi belediyenin önünde yapacağız.

BELEDİYE ÇİÇEK YERİNE BİZE MÜHÜR HEDİYE ETTİ

Dershane Müdürü Suat Akdağ, belediye ekiplerinin kendilerine Öğretmenler Günü'nü sevinçle hissettirecek bir şey bırakmadığını belirterek "Öğretmenler Günü'nde demek ki belediyenin eğitim anlayışı bu imiş. Bir çiçek yerine bize bir mühür hediye ettiler. Teşekkür ediyoruz. Hediyenin küçüğü büyüğü olmaz" diyoruz.

Bazı dershane öğrencileri ise, bugün sabah dershaneye gelerek öğretmenleri 24 Kasım dolayısı ile kutlamak istediklerini, ancak yaşananlardan dolayı bir heves kalmadığını belirterek "Ekipler gelince biz derste idik. Bizleri dersten çıkartıp dershanemizi mühürlediler. Biz bu duruma çok üzüldük. Belediyenin eğitim ve öğretim anlayışı bu mu, bize böyle mi yol gösterecekler" şeklinde konuştular.

Bazı öğrenciler ise dershanelerinin mühürlenmesini alkışlarla protesto ettiler. Ayrıca Hakkari'deki 7 dershanenin yarın ortak bir basın açıklaması yapacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?