5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Devlet Hastanesi'ne yeni cihazlar

HAKKARİ DEVLET HASTANESİ'NE YENİ CİHAZLAR

Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelen son teknoloji tıbbi cihazlar sayesinde vatandaşların artık il dışından kurtulacağını belirtti.

Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek ameliyatlarda ve yeni doğan ünitesinde kullanılmak üzere alınan ve hizmete sunulan 450 bin TL değerindeki cihaz ve gereçleri inceleyen Hakkari Valisi Muammer Türker, hastanenin her geçen gün ciddi şekilde donanımlarını geliştirme çabası içinde olduğunu belirtti. Türker, "Yeni gelen cihazlarımızı hizmete açıyoruz. Bu malzemelerimiz bir çok branşta vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Geçen haftada yeni 2 ünitenin açılışını yaptık. Hastanemiz hastalarımızın ilk

tedavilerini burada yapılıp sonuçlandırarak il dışına gönderme ihtiyacı olmayacak şekilde donanımlarını geliştirme çabası içersinde. Katkılarından dolayı Sağlık Bakanlığı ve hastanemize teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız Van iline gidip burada mağdur olmamalarının önüne geçilecektir" dedi.

Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Ali Güneş ise, cihazların tanıtımını yaparak hangi ameliyat ve branşlarda kullanıldığı ile ilgili Vali Türker'e bilgi verdi. Vali Türker daha sonra KBB ünitesine geçerek buradaki cihazları inceledi. Alınan yeni cihazla kulak muayenesi olan Türker, çıkışta tedavi olmayı bekleyen vatandaşlarla sohbet ederek verilen hizmetten memnun olup olmadıklarını sordu. Vatandaşlar Vali Türker'e gelen doktorlar ve alınan cihazlar sayesinde büyük sıkıntılardan kurtulduklarını ifade ettiler.

HAKKARİ DEVLET HASTANESİ'NE YENİ CİHAZLAR
HAKKARİ DEVLET HASTANESİ'NE YENİ CİHAZLAR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 15:14:03
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 16:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?