2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Devletin yapamadığını öğrenciler yaptı

Hakkari’nin Bay köyündeki öğrenci velileri, çocuklarının sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim görmeleri için kendi aralarında topladıkları parayla bir hizmetli tuttular.

Şehirden 5 kilometre uzaklıkta bulunan 7 derslikli ilköğretim okulunda öğrenim gören 125 öğrencinin daha sağlıklı ve kaliteli bir ortamda eğitim görmeleri için çalışan Osman Çiftçi, sabahın erken saatlerinden itibaren görevine başlayarak her gün temizlik yaparak, öğrencilerin ders sırasında üşümemesi için ise sobaları yakıyor.

Konu ile ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran köy muhtarı Veysi Çiftçi, öğrenci velileri olarak örnek bir davranış sergilediklerini belirterek, çocuklarının sağlıklı ve temiz bir ortamda ders görmeleri için köylüler olarak böyle bir karar aldıklarını söyledi. Geleceğin teminatı olan çocuklarının her birinin idealinde doktor, öğretmen ve avukat gibi meslekler olduğunu anlatan Çiftçi, şunları söyledi:

Köydeki velilerle biraraya geldik ve çocuklarımızın eğitimini göz önünde bulundurarak onların geleceğini düşündük. Yaklaşık 4 yıldan beridir kendi imkanlarımızla tuttuğumuz hizmetli okulun temizlik işlerini yapıyor. Kendi köyümüzden tuttuğumuz arkadaşımızla yaptığımız anlaşmaya göre okullar kapanıncaya kadar çalışacak. Okulda çalışan hizmetli arkadaşımıza eğitim-öğretim sezonu bitinceye kadar peşin olarak 400 milyon lira para ödedik".

hakkari
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 15:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?