4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dilenci operasyonu düzenlendi

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevre illerden gelerek cadde ve sokaklarda kucaklarındaki çocuklarıyla dilenen bayanlara yönelik bir operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon da bayanlar kaçınca zabıtanın elinde sadece geride bıraktıkları eşyaları kaldı.

Çevre illerde küçük yaştaki çocukları ile birlikte gelerek cadde ve sokaklarında dilenen bayanlara yönelik ekipleri bir operasyon düzenledi. Operasyon da kadınlar çocukları ile birlikte kaçarak geride ise topladıkları giyim eşyası ve bir miktar bozuk parayı bıraktılar.

İl Zabıta Müdürü Fahri Karga, mübarek Ramazan ayıyla önemli artış gözlenen dilencilere karşı sıkı denetim uygulayacaklarını belirtti. Cadde ve sokak aralarında dilenen bayanlara yönelik operasyon düzenlediklerini kaydeden Karga, "Vatandaşın bazı bayanların küçük çocukları dilendirdikleri müracaatı üzerine çalışma başlattık. Dilenci bayanlar ekiplerimizi görünce kaçmayı başardılar. Onlardan geriye ise sadece topladıkları giyim malzemesi ile bir miktar bozuk para kaldı. Ramazan ayında vatandaşları rahatsız eden dilencilere yönelik denetimlerimiz sıklaşacak. Genellikle vatandaşların yoğun olduğu caddelerde ve cami önlerinde dilenenlere müsaade etmeyeceğiz. Duygu sömürüsü yaparak küçük yaştaki çocuklarını da alet eden dilencilere vatandaşların acımamalarını ve kendilerine ihbar edilmesini istiyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 13:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?