2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Dilenciler kar kış dinlemiyor

Hakkari'yi mesken tutan dilenciler kar kış dinlemiyor. Dondurucu soğuklara rağmen tanınmaması için yüzünü kapatıp kar yığınları üzerinde oturan bayan akşama kadar dileniyorlar.


Şehir merkezinin en işlek caddelerini mesken tutan dilenciler, tanımamak için yüzünü kapatarak, dileniyorlar. Çoğu başka illerde geldiği belirten Belediye Zabıta Müdürü Fahri Berkay, il dışında gelen dilencilerin sayısından son günlerde büyük bir artış olduğunu belirtti. Yakalayıp geldikleri illere geri gönderdiklerini de anlatan Berkay,"Hakkari insanı misafirperver ve sıcak kanlıdır.

Bunu fırsat bilen dilenciler başka illerde alamadıkları parayı burada kazanabiliyorlar. Buradaki insanlar ceplerinde bir kuruş bile olsa duygu sömürüsü yapan bu dilencilere veriyorlar. Vatandaşlardan isteğimiz bunlara itibar edip para vermemeleridir. Çünkü yöre halkı aç kalsa bile dilencilik yapmaz ve yaptığı da görülmemiştir" dedi. Yolda geçen bazı vatandaşlar ise kar yığınları üzerinde oturan kadına acıyarak para verdiklerini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 13:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?