4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Diyaliz hastaları doktorsuz kaldı

Hakkari Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'nde görevli doktor Elif Gül Ziya Kayış ile Serdar Dolar'ın başka ile atanmasıyla birlikte doktorsuz kalan 19 hastaya, dahiliye uzmanlarının müdahalede bulunarak tedavilerini yaptığı belirtildi.


İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, diyaliz ünitesinde doktor olmadığını doğrulayarak, hastaneye bir diyaliz doktorun atanması için yaklaşık bir ay önce Sağlık Bakanlığı'na yazı yazarak talepte bulunduklarını belirtti. Şuanda il ve ilçelerde bulunan diyaliz ünitelerinde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ifade eden Dr.Sulhan, ''Diyaliz hastalarımızı ambulans ile evlerinden alarak hastaneye getiriyoruz. Burada tedavilerinin ardında tekrar evlerine bırakıyoruz. Hastanede görevli 2 dahiliye uzmanımız var.

Bu doktorlarımız kendi hastalarının yanı sıra diyaliz hastalarına da bakıyor. Sağlık Bakanlığı tarafında 6 aylık diyaliz kursları yapılıyor. Diyaliz hastalarına kalıcı bir doktorun bakması için burada görevli bir doktor arkadaşımızı bu kursa göndermeyi düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 17:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?