2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Diyaliz ünitesi doktor bekliyor

Hakkari Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde yaklaşık bir aydan beridir doktor olmadığı belirtildi.


Bir süre önce Diyaliz Ünitesi'nde görevli doktorun hastaneden ayrılmasıyla birlikte yaklaşık bir aydır yaklaşık 17 diyaliz hastasının doktor beklediği belirtildi.

Diyalize giren hastalara ise daha önce kurs gören hemşirelerin baktığı belirtildi. Diyaliz hastası yakınlarından Mehmet Tan ve Yılmaz Berk, doktorun olmamasına rağmen hemşirelerin hastalarına çok iyi baktığını belirterek, bu duyarlı davranışlardan dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini söylediler. Bir aydır doktor olmadığını belirten hasta yakınları bu sıkıntının biran önce giderilmesi gerektiğini, hastaların ise doktor yolu beklediklerini belirttiler.


Devlet Hastanesi yetkilileri ise, sorunu çözmek için yetkili mercilerden doktor talebinde bulunduklarını belirttiler. Yüksekova Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde 2 doktorun görev yaptığını, ancak birinin ilçeden ayrılmasıyla birlikte doktor sayısının düştüğünü belirten yetkililer, sıkıntının giderilmesi için çalışıldığını anlattılar.


Bu arada, Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelen Vali Yardımcısı Abdullah Ucgun'un yanına giderek dilekçe veren Cuma Ertuş ismindeki bir vatandaş ise doktor talebinde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 18:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?