4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Doğu Anadolu Tanıtım Projesi toplantısı

Bitlis'te, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKP) kapsamında hazırlanan ve Bitlis, Muş, Van ve Hakkari illerini kapsayan 'Doğu Anadolu Tanıtım Projesi'nin tanıtımı için bir toplantı yapıldı.


Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında sunum yapan Proje Koordinatörü Muş Vali Yardımcısı İlyas Gün, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Gün, bölgenin turizm potansiyelinin geniş olduğunu, ancak turist potansiyelinin o kadar geniş olmadığını belirterek, "Muş Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortağı Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından hazırlanan Bitlis, Muş, Van ve Hakkari illerini kapsayan projenin 280 bin Euro'luk bir ödeneğinin bulunuyor. Bu projeyle, bölgenin tanıtımını yaparak turizmin hizmetine sunmak amacındayız. Geniş turizm potansiyeli olan yörenin turizm acentelerine ve turistlere tanıtımını sağlamak için çeşitli tanıtım materyalleri dağıtımını proje kapsamında gerçekleştireceğiz. 12 aylık projemiz çeşitli nedenlerle sekteye uğramış 3 aylık bir süremiz kalmıştır. Bu projemizi hayata geçirmek için çeşitli çalışmalar da yürüttük" dedi.


Bölgede hem yaz hem de kış turizmin yapılabileceği bir potansiyele sahip olduğunu belirten Gün, "Bölge bu potansiyeline rağmen yeteri kadar tanıtılmamıştır. Bu konuda tanıtım materyalleri ile bölgeyi daha iyi tanıtmak amacındayız. Bölgenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini gün ışığına çıkararak, turist potansiyelini de artırmak istiyoruz. Bu konuda Turist rehberleri için tanıtım rehberi ve CD hazırlıyoruz. Web sayfası düzenleyerek yayına başladık. Tanıtım filmi hazırladık ve son olarak alternatif tur güzergahları belirleyerek turist rehberlerine ulaştırmayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.


Toplantıya Bitlis Vali Vekili Mehmet Türköz, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Bitlis Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, bazı kurum amirleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri katıldılar. Toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 18:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?