2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Doktor sıkıntısı bitmiyor

Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde yaşanan doktor sıkıntısı bir türlü giderilemediği, tam donanımlı diş protez bölümünün bu yüzden halen hizmete geçemediği ifade edildi.


Bir süre önce Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi üzerinde kiralanan 4 katlı bir binada hizmete giren ve oldukça modern ve tam donanımlı olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 13 doktorun bulunması gerekirken sadece 4 doktorun görev yapması belirtildi. 2007-2008 yıllarında atanan 22 doktordan sadece birinin Hakkari'ye gelerek göreve başladığı, diğerlerinin istifa edip gelmediği öğrenildi. Devletin milyarlarca lira harcayarak yaptırdığı tam donanımlı merkezde canla başla çalışan 4 doktorun günlük merkeze başvuran 300 hastadan ancak 150'sine bakılabildiği, diş protez bölümünün hizmete girmemesi sebebi ile de sıkıntı yaşandığı belirtildi. Ahmet Tan, Salih Kaya ve Casım Bor isimli vatandaşlar, Hakkari milletvekillerine doktor göndermesi çağrısında bulundular.

Devletin yöreye hizmetin en iyisini sunduğunu belirten vatandaşlar, ancak milletvekillerinin bu hizmetlerin takipçisi olmadığını, örneğinin ise milyarlarca lira harcanan diş merkezinin doktorsuz halinin göz önünde olduğunu söylediler. Vatandaşlar,"Devlet ilimize tam donanımlı bir diş merkezi hizmete açmıştır. Ancak gelin bakın ki her ne hikmetse doktor yok. Mevcut olan 4 doktor günde 150 yakın hastaya bakmak zorunda kalıyor. Diş protez bölümü hazır, doktor olmadığı için bu bölüm hizmete geçirilemiyor. Peki bizim milletvekillerimiz neden bu işin üzerinde durmuyorlar" şeklinde konuştular.

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 13:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?