27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Doktorlar tayin oldu hastalar ortada kaldı

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte Hakkari’deki Semt Polikliği’nde görev yapan doktorlar tayinlerini isteyerek ilden ayrıldı.

Devir işlemleriyle birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan SSK Dispanseri tabelası sökülerek, ismi Hakkari Devlet Hastanesi Semt Polikliniği olarak değiştirildi.

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte yaklaşık 5 yıl boyunca dispanserde görev yapan pratisyen Dr. Bilal Güldoğan ile 4 yıl görev yapan diş hekimi Salim Akkaya, tayinlerini isteyerek, başka illere gitti.

Tayinleri çıkan doktorların ilden ayrılmaları ile birlikte 2 haftadan beridir Semt Polikliniği’ne halen doktor verilemediği belirtildi. Poliklinikte 15 personelin görev yapmasına rağmen muayene olmaya gelen hastaların ise doktorsuzluktan dolayı geri dönerek Devlet Hastanesi’ne gittikleri bildirildi.

Muayene olabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren hastaneye gelen vatandaşlardan Feyzullah Aksu, Sadık Sönmez ve Mahmut Duman, Semt Polikliniği’ne doktor verilmediği için hastanede büyük yoğunlukların yaşandığını belirterek, doktor sıkıntısının ise had safta olduğunu söyledi. Daha önce faaliyet gösteren SSK Dispanseri’nden memnun olduklarını belirten vatandaşlar, devir işlemleriyle birlikte hastaların perişan olduğunu anlattı.

Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri ise, söz konusu poliklinikte yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle muayene olamadan geri dönen vatandaşların hastaneye geldiklerini belirtti. Yetkililer, muayene ve tedai için müracaat eden hasta sayısının 200’den bir anda 700’e kadar çıktığını ifade etti.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan dairesi için aylık 5 bin YTL istediğini belirterek, istenen kira bedelinin fazla olması nedeniyle Semt Polikliniği’nin Devlet Hastanesi’ne taşınması için Sağlık Bakanlığı’na resmi yazı yazdıklarını ifade etti. Yetkililer, yazılarının uygun görülmesi halinde polikliniğin hastaneye taşınması için çalışmalara başlayacaklarını belirterek, doktor sıkıntısını ise en kısa zamanda gidereceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 17:26:09
Güncelleme :24 Mart 2005 Perşembe 16:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?