2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Dolandırıcılık davası

Hakkari İl Defterdarlığı Maliye Muhasebe Müdürlüğü'nde görevli bazı memurların, eczane ve özel poliklinik sahipleriyle birlikte çeşitli kurumlara ait tedavi giderleri hesaplarından zimmetlerine yüklü miktarda para aktardıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 6 kişinin tutuklandığı, 11 kişinin ise sorgulanmasına devam edildiği belirtildi.


Edinilen bilgiye göre, bir süre önce Defterdarlık Maliye Muhasebe Müdürlüğü'nde görevli bazı memurlar, birkaç eczane ve poliklinik sahibinin yardımıyla 2007- 2008 yıllarında Milli Eğitim ve Sağlık müdürlüklerine ait tedavi giderleri hesaplarından zimmetlerine 20 milyon TL aktardıkları iddia ediliyordu. Vurgunun ortaya çıkmasıyla birlikte Muhasebe Müdürlüğü'nde görevli bazı personeller ile birlikte yolsuzluk yaptıkları iddia edilen ve aralarında eczacı ve özel poliklinik sahiplerinin de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında Hakkari Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü'nde meydana gelen ve il merkezinde faaliyet gösteren bir takım özel hastane ve eczaneleri de içine alan yüksek miktardaki yolsuzluk olayı ile ilgili olarak Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Ö.Ş. isimli şahıs tutuklanmıştı.

Öte yandan ise Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine önceki gün yapılan operasyonda 4'ü il dışına çıkmaya çalıştığı sırada il merkezinden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis Kontrol Noktası'nda,15 kişi ise ev ve işyerlerine yakalanarak gözaltına alındı. 20 bin TL vurgunla ilgileri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan şahıslar, ifadeleri alındıktan sonra sorgulanmak üzere Hakkari Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 19 kişiden C.K, Ş.A., S.G., C.B., K.B. ve R.E., isimli 6 şahıs 'Suç örgütü kurmak ve üye olmak', 'Kamu kurumu aleyhinde dolandırıcılık yapmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine konulurken, 2 kişi ise serbest bırakıldı,11 kişinin de sorgusuna devam edildiği belirtildi.

Tutuklanan şahıslarından 2'sinin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli devlet memuru olduğu, 1 tanesinin özel bir poliklinikte doktor, 3 kişinin de sivil olduğu belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 14:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?