2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Domuz Gribi'ne önlem alınıyor

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Yüksekova ilçesi Esendere Sınır Kapısı'nda domuz gribi ile ilgili önlemler almaya başladığı belirtildi.

Amerika kıtasında 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan gribin tüm Avrupa ülkelerine yayılması üzerine Türkiye genelinde olduğu gibi Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü de Yüksekova Esendere Sınır Kapısı'nda da geniş önlemler almaya başladı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü'nün sınır kapısında gerekli önlemleri almaya başladıklarını belirttiler.

Yetkililer,"Bölgemiz kırsal bir bölge olduğu için her türlü önlem alınmıştır. Sınır kapısında domuz gribi vakası ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmaya başlanmıştır. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü burada altyapı çalışmalarını sürdürmektedir. Pazartesi günü radyo, basın açıklamaları ve duyurularla vatandaşı bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendireceğiz. Altyapının tamamlanmasıyla birlikte kapıda geçenler sağlık taramasından, gıda malzemeleri ise her zaman olduğu gibi denetimden geçirilecektir" şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 18:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?