4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Dondurucu soğukta ekmek parası

DONDURUCU SOĞUKTA EKMEK PARASI

Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Oğul köyünde yaşayan bazı gençler, aile bütçelerine katkıda bulunmak için kendi yöntemleriyle buz gibi soğuk Zap Deresi'nden tuttukları balıkları yoldan geçen vatandaşlara satıyor.

Bir leğene doldurdukları balıkları satmaya çalışan gençler, dondurucu soğuk karşısında büyük zorluk yaşıyor. Soğuktan tir tir titreyen gençler, ısınabilmek için evlerinden getirdikleri sobada ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. Bir taraftan borusu olmayan sobada yaktıkları ateşle ısınmaya çalışan gençler, diğer taraftan araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlara balık satmaya çalışıyor. Aile bütçelerine katkıda bulunmak isteyen gençler, soğuk havaya aldırış etmeden her gün bu işi yapmak zorunda olduklarını belirtiyor.

Balık satan gençlerden Reber Işık, ''Akşam saatlerinde dereye serpme atarak evimize gidiyoruz. Balıklar karanlıkta suyun kenarına yanaşarak kurduğumuz ağlara takılıyor. Sabah saatlerinde ise suya attığımız serpmemizi çıkarıyoruz. Ağımıza takılan balıkları burada bir leğene doldurarak kilosunu 5 TL'den araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlara satıyoruz. Ailemiz tarım ve hayvancılık yaparak geçimimizi sağlıyor. Biz de ailemize yardımcı olabilmek için kendi yöntemlerimizle tuttuğumuz balıkları satıyoruz.

Hakkari'de fabrika ve çalışacak iş sahaları yok. Bizler de ailemize yardımcı olabilmek için mecburen bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Hava çok soğuk olduğu için üşüyoruz. Bu nedenle de dondurucu soğuklardan korunmak için karayolu kenarında getirdiğimiz sobada ateş yakıp ısınmaya çalışıyoruz. Kilosunu 5 TL'den sattığımız balıklardan günde 40 ila 50 TL kazanıyoruz. Biz de paramızı balıktan çıkartıyoruz'' şeklinde konuştu.

DONDURUCU SOĞUKTA EKMEK PARASI
DONDURUCU SOĞUKTA EKMEK PARASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 16:29:05
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 18:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?