4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

DSİ Müdüründen örnek davranış

Hakkari Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürü M. Necip Özbek, örnek bir davranış sergileyerek yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası evinde kullandığı bazı tıbbi cihazları, iyileşince İl Sağlık Müdürlüğü'ne hibe etti. 

Bugün öğle saatlerinde İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen cihazların teslim edilmesi törenine, Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Hekimoğlu, İl Defterdarı Abdullah Kırım ile DSİ Müdürü M. Necip Özbek ve ilin ileri gelenlerinden ağabeyi Feyzi Özbek katıldı. Törende açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Hekimoğlu, DSİ Müdürü M. Necip Özbek tarafından kurumlarına PM 002 ultrasonik nebulizatör (buhar üreteci), newaspir aspiratör (tıbbi atık emici) ile oxlyylive oxyegen concentrator (oksijen üretici) olmak üzere kurumlarına 3 adet tıbbi cihaz hibe ettiğini söyledi. Dr. Hekimoğlu, "Bu cihazlar sağlık hizmetlerinde işimize çok yarayacak. Bu cihazlar özellikle mobil sağlık hizmetlerinde bize çok fayda sağlayacaktır. Bunları yeni ambulanslarımızda da kullanabiliriz" dedi. 

DSİ Müdürü Özbek ise, 18 Ağustos 2005 tarihinde Yüksekova İlçesi'ne göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucunda Ankara GATA ve İbni Sina hastanelerinde uzun süre tedavi gördüğünü belirtti. Özbek, "Bu hastanelerde tedavi gördüğüm sırada kullandığım cihazları memleketime götürmeyi düşündüm. O gün aldığım cihazları burada kullanarak iyileşmemle birlikte bugün İl Sağlık Müdürlüğü'ne hibe etmem nasip oldu. Zaten o niyetle beraberimde getirmiştim. Bütün vatandaşlarında bu konuda duyarlı davranmalarını istiyorum. Bu parayla ölçülmez. Herkes elinden gelini yapmalıdır" şeklinde konuştu. 

Özbek'e geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, bu tür üzücü kazaları hiç kimsenin yaşamaması temennisinde bulunan Vali Yardımcısı Pehlivan da, "Vaktiyle yaşadığı bu üzücü tecrübenin ardından kullandığı cihazları Hakkari'de sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere bize bağışlamasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. İlimizde diğer birçok hizmetlerde olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de belirli aşamaları kat etmek ve hizmet çıtamızın kalitesini daha yukarılara çıkarmak istiyorsak, devletin yaptığı yatırımlara vatandaşların da küçükte olsa katkı sunmasına ihtiyaç vardır. Bu tür davranışların ve düşüncelerin bütün vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Pehlivan, DSİ Müdürü Özbek'e yaptığı katkılarının anısına bir teşekkür belgesi verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 17:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?