2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP - AKP gerginliği

Hakkari'de, Demokratik Toplum Partili (DTP) bir grubun, çarşı içinde esnafı ziyaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekilleri ve belediye başkan adayını yuhalayarak saldırmak istemesi sonucu gergin anlar yaşandı.

Sabah saatlerinde AK Parti Hakkari milletvekilleri Dr. Rüstem Zeydan, Adulmuttalip Özbek, Belediye Başkan Adayı Şükrü Çallı ve İl Başkanı Osman Kızılban ile bir grup partili, çarşı içindeki esnafı ziyarete gitti. Bu durumu öğrenen yaklaşık 150 kişilik DTP'li grup, belediye önündeki Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçerek AK Parti grubunu yuhalayıp saldırmak istedi. Bu arada DTP'li belediye başkan yardımcıları, zabıtalar ve parti yöneticileri araya girerek kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

AK Parti grubu, olası saldırılara karşı bir iş yerine sığınmak zorunda kaldı. Olay yerine gelen sivil polisler iş yerinin kapısını kapatarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. Daha sonra olay yerine gelen Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri ve beraberindeki sivil polisler, milletvekilleri ve beraberindekilerin güvenliğini sağladı. Polis, AK Partili gruba bir seçim bürosuna kadar eşlik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?