2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP adayı esnafı ziyaret etti

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Belediye Başkan adayı Dr. Fadıl Bedrihanoğlu, Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Öğle saatlerinde Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP Belediye Başkan adayı Dr. Fadıl Bedrihanoğlu ve beraberindeki parti üyeleri Bağlar Mahallesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesini ziyaret etti. Esnaflarla bir süre sohbet eden Bedrihanoğlu, ilde fabrikaların olmayışından yakınarak, adaletin en belirgin örneğini bu gün sanayi sitesinde gördüklerini belirtti.
 
Bedrihanoğlu, "Burada gördük ki bir ilde sanayi olarak bir tek poşet imalathanesi vardır. Diğer illerle baktığımızda yüzlerce fabrika vardır. İşte Türkiye'deki sosyal adaletin tipik bir örneği. Bunu ortadan kaldırmak da devletin görevidir. Türkiye eğer sosyal adaletten bahsediyorsa dengeden bahsediyorsa bunu ortadan kaldırmalıdır. Devleti buraya çağırıyoruz, gelip baksınlar burada ne kadar hizmet etmişlerdir. Bir ilin sanayi sitesi ne durumdadır devlet ne kadar teşvik etmiştir. Bu adaletsizliği, haksızlığı beraber mücadele ederek başımız dik birlik ve beraberlik içerisinde her şeyi çözmeye çalışacağız. Hep birlikte Hakkari'mizi imkanlarımız doğrultusunda el birliği ile değişime götüreceğiz. Çünkü Hakkari haklı hizmete ihtiyacı vardır" dedi.

Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Rauf Çiftçi ise, sanayi sitesinin başka bir ilgiye ihtiyacı olduğunu belirtti. Sanayide yaklaşık 50 yakın esnafın bulunduğunu belirten Çiftçi, "Buradaki esnaflar hepsi fakir fukara insanlar. Bizim tek istediğimiz sanayi sitemizin daha çok önem verilmesidir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkan adayı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, esnaflara sanayi konusunda projelerini sunduktan sonra esnafı sorunlarını dinleyerek bir süre sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 21:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?