2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP gitti BDP geldi

HAKKARİ'DE DTP'NİN YERİNE BDP TABELASI ASILDI

Hakkari'de, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) tabelası indirilerek yerine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tabelası asıldı.

Altay Caddesi üzerinde bulunan Belediye İş Merkezi'ndeki DTP tabelasının yerine BDP tabelası asıldı. Tabela asıldıktan sonra bir konuşma yapan BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yeni partinin Hakkari halkına ve ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu. Akış, "İnşallah partimiz bundan sonra adı gibi memlekete barış ve huzur getirecektir. Ben bu inancı taşıyorum. Bugüne kadar Türkiye'de 24-25 siyasi parti kapatılmıştır. Siyasi partilerin kapatılması gerçekten bu memlekete, bu ülkeye çözüm getirmeyeceği

gibi, kardeşliğe, birliğe zarar vermektedir. Siyasi partilerin kapatılmaması, insanların düşüncelerine ipotek konulmaması, insanların beynine kilit vurulmaması temennisinde bulunuyoruz. Barış ve Demokrasi Partisi bundan sonra Türklerin, Kürtlerin ve Türkiye'de yaşayan bütün hakların kardeşliği ve barışın sağlanması için mücadele edecektir. Biz bundan sonra da beraberce, birlikte, kardeşçe bu memlekette yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

HAKKARİ'DE DTP'NİN YERİNE BDP TABELASI ASILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 17:31:05
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?