2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP kutlamalara devam ediyor

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) belediye başkanlığı seçimlerini büyük bir farkla kazanmasının ardından, Hakkari'deki kutlamalar devam ediyor.

Akşam saatlerinde zaferin havai fişek ve halaylar çekerek kutlandığı Hakkari'de, sabah binlerce kişi Altay Caddesi üzerinde bulunan DTP bürosunun önüne toplanarak davul zurna eşliğinde halay çekti.

Başkan seçilen Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun gelmesiyle birlikte sevinç doruğa çıktı. Kadın, genç, yaşlı ve çocuklar parti binasına akın ederek yeni başkan ile tokalaşmak için kuyruğa girdi. Belediye Başkanı Kazım Kurt ile DTP İl Başkanı Hasan Güzel, Kürtçe olarak Hakkari halkına teşekkür etti.

"ÇÖLEMERİK HALKI, 'TEK MİLLET' DİYEN BAŞBAKAN'A MESAJ VERDİ"

Başkan seçilen Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, "Bu zafer benim değil, Hakkari halkınındır. Burada Çölemerik halkı çok önemli mesajlar verdi. Birinci mesaj, Sayın Başbakan'ın bu halka karşı uyguladığı politikanın ne kadar yanlış olduğunu, bizim uyguladığımız politikanın ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. İkinci mesaj bu halk artık kendi kimliği ile yaşamak istediğini bütün dünyaya ve Sayın Başbakan'a ilan etti. Biliyorsunuz bundan kısa bir süre önce Sayın Başbakan Çölemerik'in ortasında, "Tek millet" dedi.
"Bunu kabul etmeyen çıksın gitsin" dedi. "Tek millet" demek, bu halk için kendini Türk kabul etmek demektir. Bu halk bu seçimde, 'Ben Türk değilim, Kürdüm ve kardeş olarak yaşayabiliriz' mesajını vermiştir sayın Başbakan'a. Üçüncü bir mesajla Çölemerik halkı birinciliği kimseye bırakmayacağına ifade etti" ifadelerini kullandı.

Öte yandan parti ve belediye binası önünde, tüm mahallelerde kutlamalar devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 18:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?