2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP mahalle mitingleri

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Başkanlığı tarafından başlatılan mahalle mitingleri sürdürüyor.

DTP Hakkari İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP Hakkari Belediye Başkanı adayı Fadıl Bedirhanoğlu'nun da bulunduğu partililer, mitingin yapılacağı Pehlivan Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. Yoğun kar yağışı altında Pehlivan Mahallesi Musa Enter Caddesi üzerinde yapılacak olan miting alanına gelen partililer, mahalle sakinleri tarafından karşılandılar.

DTP Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt ve İl Seçim Kurulu'nca belediye başkan adaylığı reddedilen Selim Ertaş'ın Kürtçe yaptıkları konuşmanın ardından Belediye başkan adayı Fadıl Bedirhanoğlu, bir konuşma yaptı. Bedirhanoğlu, "Genel Başkanımız Sayın Ahmet Türk, TBMM gurup toplantısında konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yaptığı için TRT yayını kesti. Kürt halkının tek isteği yıllardır süregelen Kürtçe dili önündeki engellerin kaldırılması, kirli savaşların bitmesi ve huzurun gelmesidir. Siz Pehlivan Mahallesi sakinleri olarak 29 Mart seçimlerinde de pehlivanlığınızı herkese göstereceksiniz. Buna inanıyoruz" şeklinde
konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kazım Kurt, Belediye Başkan adayı Fadıl Bedirhanoğlu ve partililer mahalle sakinleriyle kol kola girerek söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Yaklaşık 2 saat süren mitinge, bin kişi katıldı. Miting, daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 17:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?