4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

DTP meclise siyah kurdele ile gidecek

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı ve Mardin milletvekili Emine Ayna, Yüksekova'da ilan edilen 3 günlük yasa saygı duyduklarını belirterek, TBMM'de bugün yapılacak grup toplantısına DTP'lilerin siyah kurdele ile katılacağını söyledi.

Yüksekova ziyaretinin ardından bu sabah saatlerinde beraberindeki Şirnak milletvekili Sevahir Bayındır ve DTP Eşbaşkan Yardımcısı Kamuran Yüksel ile Hakkari'ye gelen Ayna, DTP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden Ayna, çıkışta kendisini bekleyen halka seslendi. Burada herhangi bir etkinlik yapma düşünceleri olmadığını ve bu yüzden ses sisteminin kurulmadığını kaydeden Ayna, "Öncelikle hepinizin tüm yönelimlere karşı onurlu ve dik duruşunuzla sahip çıktığınız özgürlük bayramınız olan Nevruz'u kutlamak isterim" dedi.

Dün Van'da olduklarını hatırlatan Ayna, DTP'nin bugün TBMM'de yapılacak olan grup toplantısına katılacak olan arkadaşlarının, çıkan olaylarda hayatlarını kaybedenlerin yasına saygı göstermek amacıyla yakalarına siyah kurdeleler takacaklarını kaydetti. Ayna, "Biz de halkımızla beraber Yüksekova'da başlatılan bu 3 günlük yasa uyacağız. Evlerimize, iş yerlerimize küçük siyah bezler bağlayacağız. Yakalarımıza siyah bulduğumuz ne varsa bağlayacağız" şeklinde konuştu. Ayna, yaptığı konuşmanın ardından beraberindekilerle Siirt'e hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 17:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?