2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP operasyonu kınadı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanlığı, partilerine yönelik düzenlenen operasyonu kınadı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen bir grup partili adına basın metnini okuyan DTP İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, yapılan operasyon ve gözaltıları kınadıklarını belirtti. Açıklamasında Kürt sorununa değinen Öztürk, sorunun bu şekilde çözülemeyeceğini anlattı. Kürt halkının bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da partisine, çalışanlarına ve davasına sahip çıkacağını anlatan Öztürk "Kürt sorunu bu ülkenin en öncelikli çözüm bekleyen sorunudur. Kürt halkı da çözümün adresini ve yöntemini göstermiştir. Çözümün yöntemi demokrasi, özgürlük ve demokratik özerkliktir. Çözümün adresi de Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ve DTP'dir. Partimize ve halkımıza dönük tüm baskıları, şiddeti, gözaltıları şiddetle kınıyor, tüm gözaltına alınanların biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz. PKK'nın ilan ettiği tek taraflı ateşkese karşılık verilmesi ve başlatılan operasyonlara da son verilmesini talep ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu deniz IP: 195.85.242.xxx Tarih : 22.04.2009 09:39:15

Akp hükümeti başta oldukça eminim kürt sorunumuz çözülmeyecektir.AKP’nin, Kürt sorunun çözümüne yönelik program ve stratejisinin ne olduğunu biliyoruz,amacımız etik açıdan AKP’nin, nasıl davrandığını gözden geçirmeydi. İnsani değerler ve mevcut hukuk mevzuatı çerçevesinde dahi ne kadar ciddi kırılmaları yaşadığı görülmektedir. AKP yönetimi bölgede başarısız olmasından dolayı ciddi bir öfkeye kapılarak tehditkâr bir yaklaşım göstermektedir. Bu tavrının doğru olmadığını, Kürt halkının, yapılan tehditleri hak etmediğini, AKP’nin icraatları ne ise, ona göre bir sonuç aldığını, Kürt halkının iradesine saygı göstermeleri, bunu yapmadıkları sürece iktidar da olan bir partinin olduğu için öfkeli duruşunun Türkiye'yi tehlikeli bir konuma sürükleyeceğini herkes bilmektedir. Seçimden sonra Ağrı ve Urfa’da yaşanan, içinde 2 vatandaşın hayatını kaybettiği ve çok sayıda vatandaşın yaralandığı olaylarda AKP’nin öfkeli duruşunun payının olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca Erdoğan 'Seçim sonuçlarını bilimsel bir tarzda ele alacağız' değerlendirmesini bir duyarlılığı ifade ediyor. Ancak yaşanan gelişmelerle bunun ikinci plana düştüğü, öfkenin ağır bastığı bir tavrın öne çıktığını kamuoyu gözlemlemektedir. AKP'nin daha sağduyulu hareket etmesine ihtiyaç vardır. Kamuoyunun AKP üzerinde bu yönlü baskısını artırması yararlı olacaktır. Ayrıca AKP, Kürtlere çok hizmet götürmüş psikolojisi içerisindedir. Bunun doğru olmadığını Kürtlere bir şey lütfetmemiş, tersine Kürt halkı AKP'yi iktidar yapmıştır. Geçen zaman sürecinde Kürt halkı AKP'yi denemiştir. AKP'nin kendi beklentilerine cevap veremediği kanısına varmıştır ve bu temelde desteğini geri çekmiştir. Kürt halkının iradesi DTP'de tezahür etmiştir. AKP’nin bu tablo karşısında devleti Kürt halkına karşı saldırılara teşvik etmesi ne ahlakidir ne de hukukidir.....