2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP seçim bürosu açıldı

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Hakkari seçim bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Öğle saatlerinde Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanan ve aralarında Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yüksekova İlçe Belediye Başkanı Salih Yıldız, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Alptekin'in de bulunduğu yüzlerce kişi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye Başkanlığı'nın alt katında açılan seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık, DTP Hakkari Belediye Başkan adayı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nu seçim bürosuna kadar omuzlarda taşıdı. DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ve Belediye Başkan adayı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, kısa konuşmalarının ardından seçim bürosunun açılışını yaptı.

Daha sonra seçim bürosunun dar olması nedeniyle programa belediye binası önünde devam edildi. İlçe ve ilçe belediye başkanları ile adaylarının tanıtılmasının ardından Hasan Güzel ve Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, burada kendilerini bekleyen partililere seslenerek Kürtçe olarak birer konuşma yaptı. Yapılan Kürtçe konuşmalarla son bulan programın ardından yüzlerce partili tekrar yürüyüşe geçerek Altay Caddesi üzerindeki parti binasına geldi.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çıkabilecek olası olaylara karşı şehrin değişik caddelerinde zırhlı araçlar eşliğinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı açılış programı olaysız bir şekilde son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 14:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?