4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

DTP seçim startını verdi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) yerel seçimlerin startını Hakkari'de düzenlenen mitingle verdi.

DTP'li Eş Başkan ve Milletvekilleri Hakkari'ye gelişleri sırasında şehir merkezinden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Erziki mevkiinde yüzlerce araçlık konvoy ve binlerce kişi tarafından karşılandı.

Kırıkdağ köyünde kendilerini karşılayan köy korucularının aileleri ile yakından ilgilenen DTP Eş Başkanı Emine Ayna ve beraberindekiler seçim otobüsünde çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde korucu aileleri ile birlikte halay çekti. Daha sonra Ayna ve beraberindekiler Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan binlerce kişi tarafından alkışlarla karşılandı.

SEÇİM OTOBÜSÜNDE GERGİNLİK
Bu arada miting alanında park halinde bulunan seçim otobüsüne giren ve akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen bir şahıs, görevliler tarafından dışarı çıkartılmaya çalışıldı. Bir türlü otobüsten çıkmak istemeyen şahıs görevlilere tekmeyle saldırdı. Bunun üzerine görevliler şahsı seçim otobüsünden uzaklaştırmaya çalıştığı sırada da şahsın saldırısına maruz kaldı. Bunun üzerine öfkelenen bazı gençler akli dengesi bozuk gence tekme tokat saldırdı. Söz konusu şahıs araya girenlerin yardımıyla miting alanında uzaklaştırıldı.

YEREL SEÇİMLERLE DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ
DTP Eş Başkanı Emine Ayna, mitinge binlerce kişinin katıldığını ve bu kalabalığı Başbakan'ın görmesi gerektiğini belirterek, ''Yerel seçimlerle demokratik özerklik sağlayacağız ve bu olmaz diyenler bunu görecek'' şeklinde konuştu.

MİTİNGİN SONUNDA BİR GRUP, BİR DERSANE İLE POLİS LOJMANLARININ CAMLARINI KIRDI
Mitingin bitmesiyle birlikte bölücü sloganlar atarak yürüyüşe geçen bir grup Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir dersanenin camlarını kırdı. Polisin olay yerine gelmesiyle birlikte kaçan göstericiler daha sonra Bulvar Caddesi üzerinde bulunan polis lojmanlarına yönelerek binayı taşlamaya başladılar. Polisin olay yerine gitmesiyle birlikte göstericiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 19:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ay IP: 78.187.50.xxx Tarih : 24.11.2008 14:11:03

size minnatarız kürt halkı sizle gurur duyuyu gelin artık elele verip bu kirli savaşa dur diyelim