2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP Şemdinli'de Nevruz'u kutladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları coşku içinde geçti.

İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Şehir Stadyumu'nda toplanan binlerce kişi Nevruz'u kutladı. Sabah saat 10:00 da başlayan kutlama için Yüksekova ilçesinden gelen konuklar, Altınsu köyü mevkiinde Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Şemdinli Belediye Başkan adayı Av. Sedat Töre, Derecik Belediye Başkan adayı İdris Sevim ve binlerce kişi tarafından karşılandı. Nevruz meşaleleri yakıldıktan sonra kalabalık kitle Kürtçe şarkılarda coştu.

Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Nevruz bayramını kutlayarak 2009 yılının barış ve huzur getirmesi diledi. Şemdinli DTP İlçe Başkanı Emrullah Öztürk ise konuşmasında, yaklaşan seçimlere değinerek "Eğer her bir oy DTP'ye gidecekse özgürlük, kardeşlik, demokrasi ve eşitliğe vesile olacaktır. Çünkü demokrasi, eşitlik ve kardeşlik gelecekse DTP getirecektir. Başka hiçbir parti getirmez" dedi.

Konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde halaylar çeken kalabalık, akşam saatlerine doğru olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 20:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?