2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP tutuklamaları protesto etti

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon çerçevesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticilerinin tutuklanmasına, Hakkari'de düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. Yürüyüşün ardından mahallelere dağılan bazı göstericiler, polis araçlarını taşladı.

Altaylı Caddesi üzerinde bulunan DTP Hakkari İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında Belediye Başkan Fadıl Bedirhanoğlu, İl Başkanı Vekili İsmail Akboğa ile bazı sendika ve sivil toplum örgüt temsilcilerin de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik bir grup, çeşitli sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye Başkanlığı hizmet binasının önüne gelen kalabalığın adına DTP İl Yönetici Şükrü Karaduman bir basın açıklaması yaptı.

Karaduman, DTP yöneticilerine yönelik geliştirilen operasyonun hukuk ve demokrasi dışı bir uygulama olduğunu iddia etti. Aralarında partinin bazı genel başkan yardımcılarının da bulunduğunu hatırlatan Karaduman, "Bu çatışmasız sürecin korunması yönünde DTP bir açıklama yapmış ve 1 Haziran 2009 tarihine kadar eylemsizlik kararı alınmıştı. Biz alınan bu eylemsizlik kararının demokratik çözüm sürecinin başlayabilmesi için önemli ve önemsenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardında 5 dakikalık bir oturma eyleminde bulunan kalabalık, daha sonra slogan atarak dağılmaya başladı. Polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında dağılan kalabalıktan bir grup, gittikleri mahallelerde barikat kurarak yoldan geçen polis araçlarını taşladı. Mahallelerde başlayan gerginlik devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 18:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?