2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP yeni adayını açıkladı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari Belediye Başkan adayı olan Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, seçilmesi halinde halka hizmetin en iyisini sunmak için gece gündüzü demeden çalışacağını, bunu da halkla birlikte yapacağını belirtti.

Bir süre önce DTP Hakkari Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Selim Ertaş'ın, Hakkari İl Seçim Kurulu tarafından hakkında kamu görevlerinden men cezası bulunması nedeniyle adaylığının reddedilmesinin ardından, parti yönetimi tarafından Dr. Fadıl Bedirhanoğlu aday gösterildi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Bedirhanoğlu "1951 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesi Şax köyünde doğdum. Evli ve 8 çocuk babasıyım. 1996-2004 yılları arasında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Uzman Öğretim Görevlisi olarak çalıştım. 2004 yılı başlarında emekli oldum. DTP'nin kurucu üyesiyim. 3 dönem parti meclisinde çalıştım. Önceki aday arkadaşlarımdan aldığım bayrağı halkımıza layık bir şekilde taşıyacağım. Halka hizmetin en iyisini sunmak için gece gündüzü demeden çalışacağız ve bunu da halkımızla birlikte yapacağız" dedi.

DTP Parti Meclis Üyesi Pero Dündar ise adaylıkları iptal edilen Yüksekova ilçesi Esendere Beldesi Belediye Başkan adayları yerine Esendere Beldesi Belediye Başkanı Hurşit Alptekin, Durankaya Beldesi Belediye Başkan adaylığına ise Burhanettin Yılmaz'ın gösterildiğini açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 14:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?