2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP'li başkan mazbatasını aldı

Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) Hakkari Belediye Başkanlığı'nı kazanan Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Ağır Ceza Reisi Ahmet Bilgili'nin elinden aldı.

Sabah saatlerinde Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanan eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP İl Başkanı Hasan Güzel, il genel meclisi, belediye meclis üyeleri ve bir grup partili, Belediye Başkanı seçilen Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ile birlikte İl Seçim Kurulu Başkanı Ağır Ceza Reisi Ahmet Bilgili'yi makamında ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan İl Seçim Kurulu Başkanı Ağır Ceza Reisi Ahmet Bilgili, "Sizin açınızdan başarılı bir seçim oldu. En güzeli demokratik serbestlik ve eşitlik
ilkelerinin geçerli olması. Bu kapsamda YSK, üzerine düşen görevi yaptı. Sonuç Hakkari'ye hayırlı olsun" dedi.

DTP'li Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise herkesin seçimde üzerine düşen görevi yaptığını belirterek, bu duyarlılıktan dolayı Hakkari Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Buradaki ziyaretin ardından Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, İl Seçim Kurulu Başkanı Ağır Ceza Reisi Ahmet Bilgili ve beraberindekilerle alt kattaki İl Seçim Kurulu'na geçti. Burada Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Ağır Ceza Reisi Ahmet Bilgili'nin elinden aldı. Daha sonra ise 5 İl Genel Meclisi ve 25 Belediye Meclis üyesi, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı.

Belediye Başkanı Dr. Bedirhanoğlu ve beraberindekiler, adliye çıkışında çok sayıda partili tarafından alkışlarla karşılandı. Başkan ve beraberindekiler, yaya olarak Altay Caddesi üzerindeki parti bürosuna gidip tebrikleri kabul etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 11:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?