2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP'li heyetten valiye ziyaret

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Belediye Başkanı Kazım Kurt ve DTP eski İl Başkanı Hasan Güzel, Hakkari Valisi Muammer Türker'e nezaket ziyaretinde bulundu.

DTP'liler öğle saatlerinde makamında ziyaret ettikleri Hakkari Valisi Muammer Türker ile bir süre görüşerek sohbet ettiler. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan DTP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Hakkari'ye atanan Vali Muammer Türker'e nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Sayın valimizin Hakkari'ye gelişiyle kendisini kutlamaya geldik. Kısa bir dönemdir buraya gelmiş. Duyduğumuz, izlediğimiz ve algıladığımız kadarıyla her kesim yurttaşları ve tüm kamu kurum kuruluşları ile iyi bir diyalog var. Geçen günlerde belediyemizi de ziyaret etmiş. Basın mensupları beni aradı. Sanki rutin dışı bir şey olarak algılamış. Gayet normal dedim. Sayın vali devleti temsil ediyor. Kuşkusuz tüm kurumlarla demokratik barışçıl bir diyalogu geliştirmeyle hem yetkisidir, hem hakkıdır, hem de görevidir. Öylede olmalı. Umarız ve dileriz bu olumlu diyaloglar tüm yurttaşlarla tüm kurumlarla hiçbir siyasi parti gözetilmeksizin devam eder. Zaten devleti temsil eden en üst bir idareci tüm siyasetlere aynı mesafede olmalıdır. Demokratik devletinin gereği budur. Ülkemizde bir takı eksiklikler varsa umarım dilerim Hakkari'deki bu uygulama tüm Türkiye'ye örnek olur. Kendisine teşekkür ederim. Görevinde başarılar dilerim" dedi.

Hakkari Valisi Muammer Türker ise, kendisini nezaket ziyaretinde bulunan milletvekili Hamit Geylani ve beraberindekilere teşekkür ederek, "Ben de sayın vekilimizi ve başkanlarımıza hoş geldiniz diyorum. Bu bir nezaket ziyareti. Sağ olsunlar nezaket gösterdiler. Hakkari'de yapılacak çok iş var. Hakkari, özel ilgiye ihtiyacı olan bir il. Burada valilik olarak biz elimizden geleni elbette yapacağız.

Vekilimiz, belediyemiz, kurumlarımız, sivil toplum kuruluşları ve meslek teşekkülleri başta olmak üzere Hakkari halkının bu çalışmalara katkı sağlaması lazım. Ben de çalışma tarzı olarak herkesten görüş, öneri hatta yerine göre eleştiri almaya açık olduğumu her zaman dile getiriyorum. Burada hayatın normalleşmesi lazım diye düşünüyorum ve yaptığımız işler bu görüşmeler zaten hayatın normal akışı içerisinde olması gereken işler diye düşünüyorum. O yüzden sayın vekilimin de ifade ettiği gibi diyalog ortamı çok önemlidir. Herkesin ortak değerler bulması lazımdır. Fikirler zaten farklı olacak ki insanlar farklı çizgilerde, konumlarda bulunsunlar ve siyasi partilerde yer alsınlar. Bu son derece doğaldır. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Bildiğiniz zaman, tanıdığı zaman ortak noktaları bulma şansı da artacaktır. O yüzden bizler bu ziyaretleri ve görüşmeleri önemli görüyoruz. Benim buradaki çalışmalarıma kendilerinin sunacakları önerilerin katkı sağlayacağını düşünüyorum. O yüzden bu ziyaretleri önemli diye değerlendiriyorum ve kendilerine gerek sayın vekilimize gerek sayın başkanlarımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 13:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?